11 Mart 2015 Çarşamba

HDP Yİ KIYAS İLE SAVUNMA ACİZLİĞİ



Bunları yazarken çok üzülüyorum ama yazmadan da duramıyorum; kimse yazmadığı için, yazmanın bana düştüğüne inanıyorum!

Kıyas ilkel düşünmenin yolu oluyor!

"1950’den itibaren DP hükümetiyle birlikte oluşturulmuş ticaret burjuvazisi ve feodalizmin lider unsuru olduğu oligarşik diktanın parçası bir aileden gelen Dengir Fırat, HDP’den milletvekili adayı": Proleter Sosyalist

"Dedesi Hacı Bedir Fırat Ağayı da Mustafa Kemal bir gecede yasa çıkararak milletvekili yapmıştı naaabeeer" : CHE_1955


Acizlikten ötedir!

CHE_1955, medyanın yeni “sol” parti olarak alkışladığı HDP’nin, Dengir Fırat’ı aday göstererek, feodalizmin lider unsurlarına, oligarşiye göz kırpmasına "eyvallah –yarappi şükür" demek için, Mustafa Kemal’in Kürtlere göz kırpmak üzere Dengir’ in Dedesi Hacı Bedir Fırat Ağayı aday göstermesini kıyaslıyor!

Mantık hep budur, “HDP…” diye başlayan eleştiriler, “peki TKP… İP… Vb.” diye “ Kemalistler…” diye kıyas yapılarak savuşturulmaya çalışılıyor!

Tam bir yobazlık taklididir; yobazlık, kıyastan başka yol bilmiyor!
Bu kafada, deney, gözlem yapma ve gözlemleri kavramlara çevirme ve tartma melekesi hiç yoktur!

Kıyas, çok ilkel bir akıl yoludur; eskimiş olduğu ölçüde insanı doğrulara değil, yanlışlara götürüyor!

Oysa aklın karmaşık olduğu ortaya konulalı nerdeyse 180 yıl oluyor; buna “diyalektik” de deniyor ve “zıtların birliği” türü zaman zaman olaylar ve olgular pek ters görünüyor!

Oysa tüm karmaşıklığına karşın, çok açıktır; Zıtlar, zıtlarıyla birlikte var; zıtlardan biri yoksa öteki de olmuyor; üretim olmazsa tüketim de olmuyor ve tüketim yoksa üretim de olmuyor; olursa kriz doğuyor!

Yobazlık da, oligarşi de, bu coğrafyada sadece devrimci sosyalistlerin, emekçi sınıfların, Kürt halkının zıttıdır; CHE_1955 türlerinin de, Öcalan’ın da, KÖH’ün bir bölümünün de ve HDP’nin de zıttı değildir!

Ama ilkel akıl yolundan gidenler, bunu kavrayamıyorlar; üstelik arada bir “zıtların birliği var naaabeeer…” deseler bile kavrayamıyorlar!

Bu nedenle “kontr” ayı,“Ergenekon” olarak görüyorlar ama “Ergenekon”daki “kontr” ayı kavrayamıyorlar; “kontr” anın ABD eli mahsulü olduğunu söyleyip duruyorlar ama “Ergenekon”daki ABD parmağını görmezden geliyorlar; yani bir ABD eli mahsulü, şimdi “paralel” parmak olarak da niteleniyor, “Ergenekon” “kumpas”ı ile emekçi halkların teslim alınmak istendiğini kavrayamıyorlar; üstelik bu resmi literatüre de giren “paralel kumpas”ın bütün foyası ortaya döküldüğü halde bunu hala kavrayamıyorlar ki, bu da “kıyas” yolunun ilkelliğini teyit ediyor!

Ve kuvvetle muhtemeldir ki, CHE_1955 biraderimiz bu laflarımın üzerine laf söylemeye cesaret edemezse, başka bir “kıyas” şampiyonu, bu lafları sarf eden Ulak’ın ağzının payını, “sen de ulusalcısın işte nolcek” diyerek verecektir ki, asıl demek istediği “hadi oradan pis Marxist-Leninist sen de” olacaktır!

Bitirirken, bir kontr-kıyas denemesi yapmak istiyorum, Vikiler'den, mikilerden başka kaynak aramadığı için CHE_1955 biraderimiz belki bunu bilmez!

Adnan Menderes uğradığı taban kaybı ile baş etmek için, Şeyh Sait’in torunu Abdülmelik Fırat’ı milletvekili yapmış ve Said-i Nursi ’yi öne çıkartmıştı!

Şimdi bunu, muhtemelen Öcalan’ın buyruğu ile “barajı aşarken” dar tabanını genişletmek için HDP yapmaktadır; bir taraftan Said-i Nursi’ ye sarılıyor, diğer taraftan, Proleter sosyalist arkadaşımızın ifadesiyle, feodalizmin lider unsurlarına, oligarşiye göz kırpmak için Dengir Mir Fırat’a kucak açıyor!

İkisinin de izlediği yol bir ve aynıdır!

İşin ilginç yanı, CHE_1955 kardeşimizden, HDP'nin yolunun, Kemalin yolu ile de aynı olduğunu öğreniyoruz; ama o Kemal'in yolunu, HDP'nin yolunu savunmak için kıyaslıyor!

Aslında bütün yobazlar ve ilkel yol tutturanlar türünden, CHE_1955 de sıkışınca, istemeden, farkında olmadan HDP'nin yolunun yanlış yol olduğunu itiraf ediyor!

Böylece "kıyas"ın ilkel bir yol olduğunu, pek açık olarak ve istemeden, farkında olmadan bir kez de CHE_1955 biraderimiz teyit etmiş oluyor!

Fikret Uzun
10-Mart-2015

Hiç yorum yok: