25 Ocak 2014 Cumartesi

YETMEZ AMA EVETÇİLER YETMEZE ULAŞAMADIKLARINI İLAN EDİYORLAR



YETMEZ AMA EVETÇİLER YETMEZE ULAŞAMADIKLARINI İLAN EDİYORLAR
Of of of! Nihayet yetti mi gari ? Bence yetmedi, bu daha başlangıç!
Bunlar herkesi ve hâlâ aptal yerine koyuyorlar; oysa Gezi direnişine halk da katılarak bizi aptal yerine koyamazsınız, artık yetti gari! demişlerdi, bunu bile görmek istemiyorlar; AKP yargıyı kendine bağlıyormuş ? Peki ya ileri zekalılar, sizin o "yetmez ama evet" dediğiniz anayasa değişikliğinde bu zaten olmadı mı ve siz bunun için mahalle mahalle, üniversite dolaşarak, onca yumurta şiddetlerine göğüs gererek demokratik anayasa diye anlatıp durmadınız mı?

Ama bir dakika, tabii ya "yetmez" demiştiniz değil mi? Çok doğru, siz bir de, artık dar gelen anayasayı topyekün ilga ederek, 12 Eylül rejiminin şeriata dayalı faşist diktatörlüğünü, islamik-osmanik bir feodal cumhuriyet yaparak, o sahte sol gömleğinizin de ağırlığından kurtulup tamamen huzura ermek istiyordunuz; ve ortaklar arasındaki
kavga sizi şoka soktu!

Ama gene başka taşların altına bakıyorsunuz, ki anlayan anlıyor ve işte bu nedenle karşı atağa geçiyor ki, kendisini dimdik ayakta görsünler, eş başkanlığı başkasına vermesinler ama siz göremiyorsunuz; bunu basit bir mahalle kavgasına indiriyorsunuz!
Tıpkı AKP gelmeden önce, Erbakana ne yapıldı ise ve dahi Ecevit'e ne yapıldı ise o yapılıyor; Erbakana yapılana darbe diyordunuz ama Ecevit'e yapılanda darbe görmediniz; darbeydi ve o darbe emekçi halkın kafasına AKP olarak indi; bunu ise hiç görmediniz, hatta sanki gökten mesih indi, bütün kötülükleri bertaraf edecekmiş gibi sevinç naraları attınız! AKP ve daha önceki beyanatlarına bakılırsa, ruh ikizi olan ve sizin içinde olduğunuz tarikat, birlikte bu darbeyi ilerlettiler, taa şeriata dayalı faşist diktatörlüğe kadar götürdüler ama ötesi olmadı ve olması için, fırsatı kaçırmamak için oyunlarınız bitmez fakat nafile çabadır bilesiniz!

Şimdi ise yetti gari diye feryat ediyorsunuz! Değişen durum hasan ali yerine ali hasandır ve 11 yıl bu, boru değil, dile kolay 11 yıl, hem bir tarikatın "aydın"ı olmayı içinize sindirdiniz, hem de Türkiye'nin karanlıklar içine gömülmesinin şövalyeliğini yaptınız; şimdi sıkıntınız nedir? Sıkıntınız bellidir ve imzaladığınız metinde apaçık görünüyor "ergenekon" tertibinin suç üstü yakalandığını ve devletin en yetkili ağzının bir kumpas sonucu tezgahlandığını itiraf etmesi ile bütün dengeniz şaştı değil mi? Kimbilir yeni cumhuriyet yakındır diye ne planlar yapıyordunuz!

Oysa hepsi, sizin tetikçiliğinizle, yarattığınız illuzyonla ve tarikat ile AKP ortaklığında, sadece onlar mı, yüksek kemalist kadrolar da dahildir, ama onlar sizin için ergenekon torbasına sokulacak kadrolar değildir ve elbette bu düzenin asıl sahiplerinin,TÜSİAD patronlarının el birliği ile oldu ama işi çok uzattınız be aydıncıklar ve çok fazla böbürlendiniz be ileri zekalılar, ergenekonmuş, ergenekon Gladyo imiş, darbeciler imiş,darbeci zihniyeti tepelersek demokrasi hiç gitmemecesine gelirmiş vesaire vesaire...sizde beş yaşında çocuk zekası olsaydı bile buna inanmazdınız ama koca koca "aydınlar" böyle bir illuzyona önce kendiniz inandınız ki herhalde böyle daha inandırıcı oluyordu!

Ancak, hepiniz en az bir kere şu düstura dair ahkam kesmişsinizdir: "sap döner keser döner, bir gün olur hesap döner " demişsinizdir; İşte dönmüştür ve bu dönüşe olumlu cevap verdiklerini Gezi Direnişi ile onca zahmetlere katlanıp, bir demokrasi illuzyonu içine sokarak sürüleştirmeye çalıştığınız emekçi halk cevabını vermiştir; artık daha ne konuşuyorsunuz, siz de Altan kardeşler gibi "kandırıldık ey halkım" türküsüne sığının ki halkın tokatının şiddetinden kurtulun, az bir tokatla kurtulun; ama nerde, siz bu topraklarda, her daim zalimin zalimliğini örtmek ve zalime rağmen zalimin söküklerini dikmek, onu şirin göstermek için seçilmiş azap zebanilerisiniz; aydınmış! güldürüyorsunuz ama daha çok da bu zulüm düzenini benimsetmeye çalıştığınız için, bu şeriata dayalı faşist konuşlanmayı "ileri demokrasi" diye yutturmaya çalıştığınız için miğdem bulanıyor!
Şimdi de kalkmış, el birliği ile önünü açtığınız, hükümranlıklardan hükümranlık beğenmesini sağladığınız AKPyle ondan çoktan bıkmış emekçi halkı, gerçek aydınları kavgaya davet ederek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz; bu halkın hafızası sizinkinden kuvvetlidir, sizin gibi karanlığın vaizliğini yapan aydınlar olmayan gerçek aydınlar, size acı acı gülüyorlardır; siz dediklerinizi ve yaptıklarınız unutmuş olabilirsiniz ama bu emekçi halk unutmaz, unutmadı ve bunu gösterdi ve daha şiddetlisiyle göstermesi yakındır!

Sıkılmadan hâlâ ergenekon diyorsunuz; belli ki siz hiç ergenekon görmemişsiniz, ya da size ters bir ergenekon ile zulme uğramamışsınız; şimdi her taşın altında ergenekon arayarak sonunda bulduğunuz ve içine ne kadar yurtsever, gerçek aydın, bilim adamı varsa doldurup, zindana teptiğiniz ergenekon tertibiniz dökülünce, feryat figan, "başka taşların altına bakın, ergenekon mutlaka var; bulana kadar da sakın ha ergenekoncuları dışarı salmayın" diye çırpınıyorsunuz; artık size çocuklar bile inanmaz ve hatta bu halinize gülmekten yerlere yatıyorlardır.

Ve halk artık anladı, ergenekonculuk ABD uşakllığı olmazsa olmaz, olmadı ve onlara kimse dokunamadı! Bu rejim onların açtığı ve gözetiminde bulundukları yoldan bu günlere geldi ve 35 yıldır siz asiste ediyorsunuz bu 12 Eylül faşist rejimini; yani bu anlamda asıl ergenekoncu sizsiniz, siz aslında gladyonun içinde olanlar sizlersiniz, çünkü 11 Yıldır ortaklık içinde yürüyen iktidar koalisyonunun hükümet kanadı tescilledi ve geri durmuyor, arkasında olduğunu ısrarla gösteriyor, "sizin içine girmekten büyük onur duyduğunuz, tarihe kara bir leke olarak tescillenmenizin turnusolu olan tarikatı "paralel devlet" olarak ilan etti. Biz yemiyoruz, yani paralel devletin de, derin devletin de, devlet olduğuna hep inandık, ama bu bir itiraftır birlikte neler yapıldığını uyuyor zannetiğiniz emekçi halkımız da gördüler; ve kumpas bu emekçi halka yapılmıştır, sayenizde üzeri örtülmüştür ve hâlâ örtme telaşı içindesiniz; çünkü karanlık çukurlara gömüp, huzura kavuştuğunuz zannetiğiniz bir anda hiç beklemediğiniz anlaşılan bir yerden şok yediniz; şimdi sifonu çekmeyi unutmuşuz diye geri dönüp, sifonu çekmeye çalışıyorsunuz; ama nafile çaba, demek ki kimseyi çukura gömememişsiniz;asıl gömülen siziniz ve halk yavaş yavaş sizi tanıyor ve bu hızlanacaktır; bazıları celladına aşık olup, onun zulmünden hoşnut olabilir, hatta son derece mutlu da olabilir ama bu toplumsal olarak, kilesel olarak mümkün olmaz; en azından uzun süre olmaz VE BUNUN İÇİN DE SİZİN GİBİ SAHTE SOL GÖMLEKLİ AZAP ZEBANİLERİNİN MARİFETLERİ ÖN PLANDADIR.

Öyleyse bundan sonra çok daha zordur.

Ama yolun sonuna geldiniz; burası içine girdiğiniz yeni-mürteci karargahı idi ve mesihinizin şefkatli kollarına artık çok daha fazla ihtiyacınız olacak ki bu da, yani bu çıkışınız da, ki kendiniz görün, ilk "Ergenekon" imzalarınız çok fazla idi, şimdi yüz kişi bulabilmişsiniz, demek ki siz de dökülüyorsunuz; işte bunun içindir, onun, yani tarikatın, Hükümet yetkililerine göre "paralel devlet"in, yani "gladyo"nun ahtapot kollarından birine sarılmak içindir bu manevra misli haykırışlarınız; şimdi o kazan CHP'dir ama yedeği var; o da BDP'ikiz kardeşi, klonlanmışı da diyebiliriz, HDP'dir; ikisinden birine girersiniz artık!

Bol bol birbirinizi ağırlarsınız çünkü artık Türkiye’nin emekçi halkları körlükten, sağırlıktan hatta dilsizlikte sıkıldı ve bunu gösterdi; hem kör hem sağır olup, pabuç gibi dilleri ile etrafa zehir saçanlardan ise illahlah dediklerini gösterdiler !

Ve siz, ileri zekalılar, bir devlette "derin yapılar" her zaman emekçi kitlelere ve onların ilerici, devrmci temsilcilerine karşı zulüm demek olduğunu pekala biliyorsunuz; işte bu imzalarınız tarihe nottur, bile bile bir zulümhanenin tellalığını yapıyorsunuz; zalimin zulmünün bir tarafını şirin, diğer tarafını tükaka göstererek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz; ama yağma yok, SİP'lilerin dediği gibi artık emekçi halk var; var olduğunu gösterdi demek istiyorum; ve siz gene biliyorsunuz ki, asıl belirleyici olan emek-sürecidir ve belirlemeye başladı bile; siz kişisel olarak bu karanlık çukurda, karanlığın vaizliğini yaparak kurtulabilirsiniz ama bu süreç çok yaman bir süreçtir ve artık sizin illuzyonist tiyatrolarınız bu sürecin keskinleştirdiği çelişkileri törpüleyemez bile!

Hep "tarihe not düşüyoruz" der dururdum, tarihin hızlı aktığı zamanlarda tarih çok yakına geliyor; ve işte geldi, üç beş yıl önce hakkınızda verdiğimiz ve tarihin sayfalarına kaydettiğimiz hükümler bir bir gerçekleşiyor; Çünkü tarih yakına gelmiştir; sayfaları akıl taşıyanların avuçlarındadır; üstelik bu daha iyi günleriniz;bu halk sizi tükürükle püskürtürse şaşırmayın! Dün yumurta sarılarının "zulmü"ne karşı "faşizm" diye bağırıyordunuz, bakalım o zaman ne diyerek feryat edeceksiniz!

Şunlara bakın hele mercimek tanesi kadar ufkunuz kalmamış; daha doğrusu herkesi bu ufukta görüyor bol keseden atıyorsunuz; "AKP orduya yanaşıyor" muş! Gülemiyorum bile! Korkularınız telaşınızda vücut bulmuş gibi, birbirinizin imzalarınıza sarılıyorsunuz!

Bu kadardı, bundan sonrası, yeni restorasyonlar ile emekçi halkın hoop dedik çıkışlarının karşı karşıya geldiği zamanların ifadesi olacaktır ve bu eksende sizin yeriniz belli olmuştur ve öteden beri "yeni-mürteci" diyorduk, işte kanıtladınız, dediklerimizi doğruladınız.

Hep beraber dökülmeye başladınız ve artık başka yükselen dalga da bulamayacaksınız; içine girecek yükselen dalga ararken, kaybettiğiniz yükselen dalga ile bulmayı ümit ettiğiniz yükselen dalga arasındaki çukura düşmeyesiniz sakın!

Ben notlarımı düştüm, hadi size uğurlar ola!

Fikret Uzun

25 Ocak 2014-Gerçekler dünyası

Hiç yorum yok: